Met de Sint net achter de rug zijn wij inmiddels al bezig met de kerstdagen. Hoe was de Sinterklaas, van de pepernoten naar de chocolade letters? Dan hoor ik veel mensen zeggen, de hele maand is een feestmaand. Althans dat maken wij ervan. Of ja, in de maand december vind ik het altijd lastig. Zeg nee tegen jezelf! Kies een paar mooie momenten uit waar je heerlijk gaat genieten. Zo kun je er naar toe leven en kun je de moeilijke momenten makkelijker overslaan.

Uiteraard is december een maand met veel mooie momenten van samen zijn. Dat beaam ik direct en daar moeten we lekker van genieten. Maar om te zeggen dat we dan totaal ontregelt zijn? Nee, door ons enigszins  vast te houden  aan simpele richtlijnen komen we makkelijk door deze maand heen. Want om die richtlijnen maximaal overboord te gooien is natuurlijk een beetje onzin. Dit is niet nodig want in januari zitten we met het gevoel van bijna letterlijke buikpijn. Ik ben eens gaan tellen voor jou, welgeteld kom ik op nog 4 feestdagen.

‘denk aan die andere 25 dagen die deze maand nog biedt’

Dus we kunnen stellen als we tijdens die dagen genieten van wat ‘andere’ voedingstoffen dat dit geen probleem hoeft te zijn. Uiteraard zou het mooi zijn om je een beetje in te houden tijdens deze 4 dagen, maar ja het is ook maar eenmaal per jaar kerst en oud & nieuw en dat begrijp ik ook.  Maar nee daar zit het hem niet in, denk aan die andere 25 dagen die deze maand biedt. Dat zijn er veel meer waar het echt fout kan gaan. En wat helpt nog meer? Juist, een beetje extra beweging. Dit kan in de overige 25 dagen die er over blijven. En ook op een kerstdag gezellig met de familie d’r op uit om een stukje te wandelen is een optie.

 

Fijne feestdagen!

 

Frank van Amersfoort, personaltrainer, (voedings)coach en tevens eigenaar van The Chariot sport & healthcenter

Neem met mij contact op, ik wil starten